RAST POTRAŽNJE ZA USLUGAMA KIBERNETIČKE SIGURNOSTI

Prihodi BlackBerryja u prvom tromjesečju premašali očekivanja

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Kanadski proizvođač sigurnosnog softvera Blackberry Ltd. nadmašio je u četvrtak procjene Wall Streeta za tromjesečne prihode i to zbog porasta potražnje za njihovim operativnim softverom QNX i drugim proizvodima za kibernetičku sigurnost.

Prihod kompanije u prvom je tromjesečju, koje je završeno 31. svibnja, pao sa 206 milijuna dolara (2020.) na 174 milijuna dolara, ali ipak je premašio prosječnu procjenu analitičara od 171,25 milijuna dolara.

Naime, potražnja za uslugama kibernetičke sigurnosti raste jer tvrtke sve više prelaze na računarstvo u oblaku kako bi održale rad na daljinu tijekom pandemije COVID-19. Nagli rast prodaje električnih vozila također je povećao potražnju za BlackBerryjevim QNX softverom, koji se prvenstveno koristi u automobilima.

Neto gubitak u prva tri mjeseca smanjio se na 62 milijuna dolara, u odnosu na 636 milijuna dolara koliko je iznosio godinu dana ranije. Također, treba napomenuti kako su dionice tvrtke ove godine porasle za više od 90%, i to zato što je Blackberry bio jedna od tzv. “meme dionica”.

Izvor: Reuters

Podijeli.

Komentiranje nije dozvoljeno.