ŠIRENJE MREŽE

HT-ova 5G mreža obuhvatila još 15 gradova i naselja

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Komercijalna mobilna mreža pete generacije (5G) Hrvatskog Telekoma od srijede je dostupna u 15 novih gradova i naselja, izvijestio je HT.

HT-ova komercijalna 5G mreža tako je od sada prisutna u Puli, Crikvenici, Selcu, gradu Krku, Sisku, Petrinji, gradu Pagu, Vodicama, Kaštelima, Imotskom, Metkoviću, Pločama, Baškoj, Malinskoj i Podstrani. Trenutno je ukupno dostupna u 45 gradova i obuhvaća 1,7 milijuna stanovnika, navode u HT-u.

Tehnologija 5G omogućuje brži i bolji pristup internetu, brži odaziv mreže te osjetno bolju povezanost velikog broja uređaja. “S 5G mrežom svakom gradu i lokalnoj zajednici omogućavamo primjenu tehnologije koja je temelj društvenog i gospodarskog razvoja“, rekao je Boris Drilo, član Uprave i glavni direktor za tehniku i informacijske tehnologije HT-a.

Naime, 5G mreža trenutačno djeluje na tehnologiji dinamičkog dijeljenja spektra – DSS, čija primjena omogućava upotrebu postojećih frekvencija za 5G i brzu implementaciju 5G mreže te smanjuje potrebu za novim baznim stanicama i lokacijama.

Izvor: HT

Podijeli.

Komentiranje nije dozvoljeno.