IZNIMNO USPJEŠAN KOLOVOZ

Milijunti putnik u Zračnoj luci Split

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Zračna luka Split jedina je hrvatska zračna luka koja je u ovoj, još uvijek kriznoj godini za avioindustriju, dosegla brojku od milijun putnika. Jubilarnu brojku u cijeloj 2020. godini nije ostvarila ni jedna hrvatska zračna luka, pa je Split prvi još od 2019. godine koji je uspio doći do šesteroznamenkastog broja punika, javlja portal Croatian Aviation.

Kolovoz je ove godine bio iznimno uspješan, kroz splitsku je zračnu luku prošlo gotovo pola milijuna putnika, točnije, njih 494.240. U odnosu na 2020. godinu, to je čak 220 tisuća putnika više, ali ujedno i 178 tisuća putnika manje u odnosu na kolovoz 2019. godine.

U siječnju, veljači i ožujku ove godine splitska je zračna luka imala manji broj putnika u odnosu na iste mjesece 2020. godine, što ne čudi s obzirom na to da su tri spomenuta mjeseca prošle godine još uvijek bila bez putničkih restrikcija i virus još nije bio raširen u Europi.

U travnju 2020. godine u Splitu gotovo i nije bilo putnika, a razmjerno niske brojke zabilježili su i u svibnju i u lipnju, tek je u srpnju i kolovozu došlo do blagog oporavka, javlja portal Croatian Aviation.

Ove godine oporavak je započeo u travnju, što se nastavilo i u sljedećim mjesecima. U kolovozu ove godine kroz splitsku je zračnu luku prošlo gotovo pola milijuna putnika, dok ih je u srpnju bilo više od 350 tisuća.

Izvor: Croatian Aviation

Podijeli.

Komentiranje nije dozvoljeno.