POSTIGNUT DOGOVOR

United Grupa preuzima grčkog telekom operatera

Pinterest LinkedIn Tumblr +

United Grupa objavila je danas da je postigla dogovor s kompanijom Crystal Almond Holdings Limited o preuzimanju grčkog telekomunikacijskog operatera Wind Hellas, jednog od tri mobilna operatera u zemlji.

Wind ima ukupno 4,2 milijuna korisnika i nudi mobilne, fiksne, internetske i televizijske usluge, a godišnje ostvaruje prihode veće od 500 milijuna eura.

U sklopu United Grupe posluje telekom operater Telemach Hrvatska i njegov servis EON te televizije i portali Sport Klub i N1, Nova TV, Doma TV, kao i portal dnevnik.hr.

Transakcija će omogućiti United Grupi da poveže Wind sa svojim grčkim operaterom Nova koji nudi pay-TV usluge te tako stvoriti snažnog konvergentnog operatera koji će postati drugi na tržištu fiksnog broadbanda i televizijskih usluga.

„Akvizicija i integracija uspješne lokalne kompanije u telekom i medijskom biznisu u United Grupi osnova je naše strategije rasta u Europi. Grčka je za nas ključno tržište i s preuzimanjem kompanije Wind, možemo stvoriti vodećeg konvergentnog operatera i doprinijeti razvoju grčkog telekomunikacijskog tržišta kroz  ulaganja u mrežnu infrastrukturu, sadržaj, tehnologiju i inovativne proizvode i usluge te biti vodeći pokretač u digitalizacije Grčke”, kazao je Nikos Stathopoulos, partner u investicijskom fondu BC Partners i predsjednik United Grupe.

Victoriya Boklag, izvršna direktorica United Grupe dodala je kako ovaj sporazum potvrđuje dugoročnu predanost United Grupe grčkom tržištu. „Poslovanje mobilnog operatera Wind izvrsno se uklapa u portfelj United Grupe i kompanije Nova u smislu stručnosti u telekomunikacijskim i medijskim uslugama. Preuzimanjem kompanije Wind kupujemo uspješno poslovanje koje će nam omogućiti jačanje pozicije i proširivanje ponude za naše korisnike u Grčkoj.“

Očekuje se da će transakcija biti dovršena tijekom 2022. godine.

Izvor: Telemach Hrvatska

Podijeli.

Komentiranje nije dozvoljeno.