NOVI DOGOVOR

Tim Cook dobio 5 milijuna appleovih dionica na poklon

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Izvršni direktor Applea, Tim Cook, dobio je više od pet milijuna dionica ove tvrtke budući da obilježava deset godina na tom poslu.

Appleova prijava nadzornoj službi američke Komisije za vrijednosne papire (SEC) pokazuje kako je prodao većinu dionica za više od 750 milijuna dolara. Naime, to je bio dio dogovora koji je sklopio kada je preuzeo poziciju od Appleova suosnivača Stevea Jobsa,

Nagrada odnosno novčani iznos ovisio je o tome koliko je vrijednost appleovih dionica porasla u usporedbi s drugim kompanijama burzovnog indeksa S&P 500. Prema appleovom podnesku SEC-u, Cook je imao pravo na nagradu jer su dionice porasle za 191.83% u posljednje tri godine. Isto tako, istaknuo je kako je appleova cijena dionica porasla 1200% otkako je 24. kolovoza 2011. Cook postao izvršni direktor.

Kompanija koja stoji iza iPhonea, iPada i MacBooka sada ima tržišnu vrijednost od gotovo 2.5 bilijuna dolara. Prošle je godine Cook pristao na novi dogovor oko plaće koji traje do kraja 2026. godine. Također, podnesak SEC-u je pokazao kako je početkom tjedna Cook donirao gotovo 10 milijuna dolara appleovih dionica u dobrotvorne svrhe, ne imenujući primatelja.

Izvor: BBC

Podijeli.

Komentiranje nije dozvoljeno.