JAČANJE GLOBALNE POZICIJE

Samsung ulaže 206 milijardi dolara u proširenje poslovanja

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Samsung Group najavio je danas kako će u iduće tri godine uložiti 206 milijardi dolara u proširenje poslovanja na području biofarmaceutike, umjetne inteligencije, poluvodiča i robotike.

Južnokorejski div očekuje kako će  ulaganja pomoći da ojača svoju globalnu poziciju u ključnim sektorima poput proizvodnje čipova, a paralelno će tražiti prilike za rast u novim područjima, poput telekomunikacija nove generacije i robotike. Samsung Electronics, najveći proizvođač memorijskih čipova u svijetu, nije naveo detalje ulaganja, priopćivši tek da grupa planira učvrstiti vodeću poziciju na tržištu i u razvoju tehnologija spajanjima i preuzimanjima.

Kompanija nije navela uključuju li najavljena ulaganja i 17 milijardi dolara navodno planiranih za gradnju nove tvornice u SAD-u. Prema dokumentu podnesenom dužnosnicima u Teksasu, razmatraju lokaciju u okrugu Williamson za tvornicu čipova koja bi otvorila 1.800 radnih mjesta.

Iznos je 30% veći u odnosu na prethodnu trogodišnju strategiju, objavljenu 2018. godine, a grupa je odlučila povećati ulaganja kako bi zadržala poziciju tehnološkog lidera, posebno u “kriznim situacijama” u matičnoj Južnoj Koreji i u inozemstvu.

“Industrija čipova štit je korejskog gospodarstva… Naša agresivna ulaganja mogu se tumačiti kao strategija preživljavanja jer je izgubljenu konkurentnost gotovo nemoguće vratiti”, istaknuo je u priopćenju Samsung Electronics.

Izvor: Hina

Podijeli.

Komentiranje nije dozvoljeno.