RAST PRIHODA I DOBITI

Cromaris ostvario rast izvoza od 20 posto

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Kriza uzrokovana pandemijom Covid-19 tijekom prvih šest mjeseci 2021. godine uzrokovala je brojne logističke izazove u distribuciji svježe i prerađene ribe.

Naime, zatvaranje ugostiteljskih objekata na ključnim tržištima dovelo je do daljnjeg pomaka prodaje prema maloprodajnim lancima. Cromaris je u prvom polugodištu 2021. godine ostvario prodaju od 5.520 tona ekvivalenta svježe ribe, što je za 17% više nego u prvih šest mjeseci prošle godine.

Na izvoznim tržištima ostvaren je količinski rast od 20%, ponajprije zahvaljujući snažnom rastu na tržištima Italije, Švicarske, Francuske i Poljske. Cromaris i dalje ostvaruje visok udio od prodaje na inozemnim tržištima, 87% količinske prodaje i 88% prihoda od prodaje.

Treba napomenuti kako je portfelj proizvoda nadopunjen iznimno vrijednim projektom novih uzgojnih vrsta ribe, gofa i zubatca. Prihodi od prodaje roba i usluga iznose 272 milijuna kuna, što predstavlja rast od 16%, dok dobit Cromarisa u prvih šest mjeseci prije kamata, poreza i amortizacije (EBITDA) iznosi 33 milijuna kuna, što predstavlja rast od 23%, a neto dobit 7,9 milijuna kuna.

Izvor: Adris grupa

Podijeli.

Komentiranje nije dozvoljeno.