INVESTICIJE SU KLJUČNI GENERATOR RASTA

Restart investicija u postpandemijskom okruženju kao glavna tema Zagreb Invest konferencije

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Zagrebački hotel Westin treću će godinu zaredom postati središnje mjesto okupljanja svih dionika investicijskog lanca. Za točno 10 dana (petak, 10.09.) održava se konferencija Zagreb Invest 2021, a kao i prijašnjih godina, okupit će brojne predstavnike hrvatske industrije, financijskog sektora, konzultantskih tvrtki, stranih veleposlanstava, JLS, ali i domaćih i europskih institucija.

Hrvatska se trenutno suočava s posljedicama pandemije koja je potaknula brojne gospodarske probleme i zaustavila rast kojem smo svjedočili posljednjih nekoliko godina. Kako bismo izbjegli teške posljedice koronakrize, nužno je pronaći odgovarajuća rješenja i odgovore na brojne izazove, a oporavak i daljnji rast gospodarstva mogu najbrže potaknuti upravo investicije.

Tako će se na skupu govoriti o prijeko potrebnim koracima za stvaranje pozitivne investicijske klime i poticanje ulaganja jer su upravo ona ključ modernizacije, daljnjeg restrukturiranja i jačanja konkurentnosti hrvatskog gospodarstva u postpandemijskom razdoblju. Naime, pandemija je u potpunosti izmijenila poredak na ljestvici atraktivnosti ulaganja u pojedine sektore i upravo su to neke od centralnih tema ove konferencije, čiji je cilj također potaknuti sudionike na razmjenu mišljenja i iskustava te aktivno uključivanje u rad skupa.

GLAVNE TEME:

  • Koje su akcije potrebne da bi se unaprijedila ulagačka klima u RH?
  • Kako pojednostavniti administrativne prepreke za ulagače?
  • Važnost post-investicijske podrške
  • Izdvaja li se RH kao brend u smislu investicijske destinacije?
  • Koja je uloga poduzetničkih zona u stvaranju pozitivne investicijske klime?
  • Kako dodatno unaprijediti gospodarsku diplomaciju?
  • Iskustva dosadašnjih investitora u RH

Inače, ovo je treća po redu “Zagreb Invest” konferencija, a kako je izgledala prošlih godina, možete pogledati u videu:

Više informacija o konferenciji i prijave: http://inninvest.eu/

Podijeli.

Komentiranje nije dozvoljeno.