NATJEČAJ ZA PROVEDBU MJERE 21

Ministarstvo poljoprivrede objavilo dva natječaja vrijedna 200 milijuna kuna

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ministarstvo poljoprivrede objavilo je dva nova natječaja za potpore poljoprivrednicima i MSP-ovima koji su posebno pogođeni krizom uzrokovanom pandemijom COVID-19. Natječaji su vrijedni 200 milijuna kuna, priopćili su iz ministarstva.

Riječ je o natječaju za provedbu Mjere 21 „Izvanredna privremena potpora poljoprivrednicima i MSP-ovima koji su posebno pogođeni krizom uzrokovanom bolešću COVID-19“ iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020.

Prihvatljivi korisnici su poljoprivrednici koji se bave biljnom i stočarskom proizvodnjom te uzgojem gljiva i ispunjavaju druge uvjete natječaja.

Ukupan iznos raspoloživih sredstava javne potpore po natječaju je 100.000.000,00 kuna, a maksimalni iznos potpore za poljoprivrednike iznosi 52.863,30 kuna, ali ne više od stvarnog iznosa smanjenja primitaka ili smanjenja prihoda.

Kada je riječ o natječaju za  izvanrednu privremenu potporu MSP-ovima, prihvatljivi korisnici su oni u sektorima maslina i maslinovog ulja, vina, mlijeka, mesa, voća, povrća,  aromatičnog, začinskog i ostalog bilja, stočne hrane, gljiva te pakiranja jaja i proizvoda od jaja ili pčelinjih proizvoda koji ispunjavaju uvjete natječaja.

Ukupan iznos raspoloživih sredstava javne potpore po Natječaju je 100.000.000,00 kuna, a maksimalni iznos potpore za MSP-ove iznosi 377.595,00 kuna, ali ne više od stvarnog iznosa smanjenja primitaka ili smanjenja prihoda.

Obje potpore korisnicima se isplaćuju na temelju Zahtjeva za isplatu potpore koji se podnosi Agenciji za plaćanja na temelju Natječaja i Pravilnika, a Zahtjev za isplatu potpore korisnik popunjava u elektroničkom obliku putem AGRONET-a.

Kako stoji u priopćenju, rok za podnošenje zahtjeva za isplatu potpore i dostavu potvrde o podnošenju zahtjeva je od 30. ožujka 2021. godine od 12 sati do 13. travnja 2021. godine do 12 sati.

Izvor: Ministarstvo poljoprivrede

Podijeli.

Komentiranje nije dozvoljeno.