ODLIČNI REZULTATI

Unatoč pandemiji ova županija bilježi porast zaposlenih i investicija

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Točno godinu dana traje pandemija koronavirusa u Hrvatskoj. Zatvaranje i poteškoće s putovanjima, ali i dva razorna potresa bacila su na koljena brojne gospodarstvenike, a pred brojnim radnicima je neizvjesna budućnost. Ipak, neki su u krizi zabilježili i pozitivne trendove. Među njima je i Karlovačka županija.

„Naše gospodarstvo se znalo nositi sa svim posljedicama koje je donijela pandemija. Imamo jaku prerađivačku industriju, koja uz građevinu, usluge i špediciju čini 80 posto našeg gospodarstva“, rekla je županica Martina Furdek Hajdin i nadodala kako su zbog toga zabilježili i rast broja zaposlenih.

„U našoj županiji je radno aktivno između 35.000 i 36.000 ljudi, a taj se broj u odnosu na 2020. godinu povećao za 500“, kazala je županica i istaknula kako se val otpuštanja zbog posljedica koronakrize nije dogodio.

Osim toga, unatoč krizi, nastavljen je investicijski ciklus, pa je tako izdan i rekordan broj dozvola. „U pandemijskoj godini bilježimo porast izdanih akata i odobrenja za gradnju – s 5.500 došli smo na 5.700“, rekla je županica.

Unatoč odličnim rezultatima u jednoj od najtežih godina novije povijesti, u Karlovačkoj županiji se nadaju kako će ova, 2021. godina, ipak biti još bolja.

VIDEO:

Podijeli.

Komentiranje nije dozvoljeno.